De beste pokerbøkene

Ser man den samlede opplagsbransjen i Norge under ett, er det ikke tvil om at det er skjønnlitteratur de fleste i bransjen lever av. På plassene bak finner man både tegneserier og mer generell litteratur, ofte av typen kokebøker og andre opplæringsbøker. Slik har det vært i mange år, og det kommer neppe til å endre seg noen gang. En type bok som man ser mange forlag trykker opp i et betydelig antall, er bøker for dem som ønsker å lære seg ulike poker-varianter, som texas hold’em, omaha og seven card stud.

Mange vil kanskje bli overrasket over økningen, men setter man det opp mot den generelle interessen for poker i Norge de siste årene, er det ikke vanskelig å skjønne. Norge har et langt større pokermiljø enn mange tror, og etter mange år med lobbyvirksomhet lyktes det pokersamfunnet å få endret lovverket i 2015. Siden den gang har det vært lovlig med både såkalte private “vennelag” og det har også blitt arrangert flere nasjonale mesterskap på norsk jord. Miljøet var nok betydelig også før lovendringen, med det er ikke tvil om at det har vokst mye etter at det ble litt mer “stuerent”.

How I Made Over $1,000,000 Playing Poker

I USA, som regnes som poker sitt hjemland, har man i flere hundre år spilt poker, og da Texas Hold’em kom til Las Vegas på 1950-tallet, tok det virkelig av. Siden den gang har sporten opplevd en formidabel vekst, og det arrangeres både verdensmesterskap og europeiske mesterskap. Selv om poker fortsatt er relativt nytt i Norge, har vi flere norske spillere som har hevdet seg internasjonalt under både WPT- og EPT-arrangementer. Dette er spillere som i stor grad startet sin karriere med å spille på nett og siden har jobbet seg opp til å spille turneringer hvor inngangsbilletten kan være så mye som 100,000 kroner, eller mer. En mann som vet mer om Texas Hold’em enn noen andre, er Doyle “Texas Dolly” Brunson. Ofte omtalt som pokerens gudfar, var han en av de tre originale spillerne som introduserte Texas Hold’em til casinoene i Las Vegas.

Gjennom sin karriere som profesjonell gambler og pokerspiller har Brunson skrevet flere pokerbøker, men den største bestselgeren var hans aller første bok “How I Made Over $1,000,000 Playing Poker”. Den ble gitt første gang for over 40 år siden og har siden blitt gitt ut utallige ganger også under andre navn, som Super /System. Boken er en detaljert innføring i Texas Hold’em og de strategier en profesjonell spiller som Brunson har benyttet seg av gjennom en lang karriere. Ifølge Brunson selv, har han trolig tapt langt mer på pokerbordet på grunn av boken, enn hva han fikk betalt for å skrive den. I boken får man et innsyn i verden til en profesjonell pokerspiller, og mange av Brunsons venner og konkurrenter delte også sine historier og beste tips i boken.

Lær av de beste

Siden Brunson ga ut sin bok har det skjedd mye innenfor poker, og en rekke andre store pokerspillere har gitt ut opptil flere bøker, men How I Made Over $1,000,000 Playing Poker anses av de aller fleste som den mest optimale pokerboken noen gang utgitt. Det er som man sier; øvelse gjør mester, og skal du bli mester er det ingenting bedre enn å lære av de aller beste.

Nå skal det sies at poker som spill har endret seg mye gjennom årene, så om du er ny til spillet gjør du nok lurt i å starte med boken Super/System 2, som ble gitt ut i 2004. Boken er en oppfølger, men er delt opp i egne seksjoner for de ulike typene poker og er oppdatert på alle nye regelendringer. Mye av Brunsons originale bok ligger til grunn også for denne boken, men man får også tips fra flere av nåtidens beste spillere som Bobby Baldwin, Johnny Chan, Mike Caro, Jennifer Harman, Todd Brunson, Steve Zolotow, Crandell Addington, og Daniel “The Kid” Negreanu, verdens mestvinnende pokerspiller gjennom tidene.

Privacy Policy