Eventyrlige spilleautomater

En virkelig god historie vil gjerne favne bredere enn forfatteren selv har tanker om at boken skal gjøre. En god historie vet ingen grenser og ikke bare kan den gripe mennesker i alle samfunnslag, men den kan transporteres til andre medier også. Vi har alle hatt gleden av å få gripende historier presentert på det store lerretet og ofte fungerer det utmerket, som f.eks. med Gudfaren og de aller fleste James Bond-filmene.

Nå er det ingen enkel jobb å skulle presentere en historie som millioner av mennesker har et forhold til i et helt nytt medium, men hva gjelder film har man mange muligheter og vi er blitt godt vant med at dette gjøres, men hva om man skal benytte et mer moderne medium som spilleautomater?

Eventyr i ny innpakning

Spillindustrien er en relativ ny bransje og således er dette et medium vi fortsatt ikke vet hvor kan ta oss og historiene vi elsker. Mange tenker at spill på nett er en gammel teknologi som har vært med oss i mange år, men det er faktisk først godt inn på 2000-tallet at bransjen virkelig vokste seg stor. Siden den gang har selskaper som Microgaming og NetEnt utviklet en lang rekke fenomenale automater basert på uendelig mange temaer, men de siste årene har de to selskapene også inngått avtaler med en rekke internasjonale filmstudioer som 20th Century Fox, Sony Pictures Entertainment og Universal Studios. Målet har vært å videreføre historier som startet som bøker, gått videre til lerretet og som nå skal presenteres i et av våre aller nyeste medier.

Britiske Microgaming og Svenske NetEnt har i en årrekke vært de to ledende aktørene innen denne bransjen og i løpet av få år har de to lansert en rekke såkalte “varemerke-automater”.

NetEnt har lansert The Invisible Man, Creature from the Black Lagoon, Dracula
og The Phantom’s Curse, alle i samarbeid med Universal Studios. Sammen med 20th Century Fox, har de gitt ut automatene Jumanji og Planet of the Apes, mens deres suksessautomat Emoji Planet var et samarbeid med Sony Pictures Entertainment. Microgaming på sin side har heller ikke ligget på latsiden og har gitt oss fenomenale automater som Phantom of the Opera, Game of Thrones, Jurassic Park og Robin Hood.

Disse automatene kommer i tillegg til en rekke uoffisielle automater hvor spillselskaper har funnet inspirasjon i historier som Jack And The Beanstalk, Rumpelstiltskin og andre eventyr de aller fleste av oss har et forhold til fra barndommens dager.

Gamle helter lever videre

Det er ikke alle som er like positive til utviklingen og mange vil hevde at dette er med på å dra fokus bort fra bøker. Men de som utvikler spill som dette og selskapene som gir dem lisens til å utvikle automater basert på beskyttede merkevarer, mener at man tvert imot tar vare på historiene ved å transportere dem over til et nytt medium som i dag er langt mer aktuelt for spesielt den yngre garden.

Det er ikke tvil om at internett har gitt oss en rekke utfordringer, og diskusjonen om for mye skjermtid har pågått i en årrekke. Hva som er riktig eller galt i den diskusjonen skal ikke vi uttale oss om, men vi skal si så mye at vi er positive til alle medier som ivaretar kjent og kjære historier samtidig som man sørger for at de blir presentert for helt nye målgrupper i et medium de benytter i det daglige. Mange av automatene vi har nevnt ovenfor er utrolig spennende og vi kan ikke annet enn å ta av oss hatten for de som har klart å formidle disse vakre historiene.

Vi vet at mange av våre lesere vil være skeptiske, men vi håper dere gir oss en mulighet til å komme tilbake med en mer inngående artikkel om disse automatene slik at vi kan bevise at dette er positivt for alle som er glad i gode historier.

Privacy Policy