Trollprinsen

 

Den magiske skogen er en trilogi av barnebøker som er ført i pennen av Oddrun-Helen Berntsen. Bøkene er gitt ut på Pirforlaget og var forlagets første satsning på barnebøker. Oddrun-Helen Berntsen, som på denne tiden var totalt ukjent som forfatter, kom i kontakt med Pirforlaget via venner og bekjente. Hun hadde ingen planer om å skrive bøker av de historiene hennes bestefar hadde fortalt henne som liten og hun videre hadde fortalt sine barn. Da Pirforlaget fikk høre om historiene, ba de Berntsen skrive ned 2-3 historier så de kunne lese og se om det var dette de søkte. Forlaget ble direkte grepet av Berntsens evne til å formidle sine fortellende og spennende historier om tusser, troll, dverger og alver. Berntsen som aldri hadde skrevet ned sine historier, viste seg å være et rent naturtalent og forlaget tilbød henne kontrakt på tre bøker i serien de ga navnet “Den magiske skogen”. Bøkene var Pirforlagets første forsøk på å gi ut barnebøker og det at de valgte seg en helt ukjent forfatter, ble av mange sett på som ikke bare dristig, men direkte dumt. Det er krevende for et forlag å skulle gå inn på et nytt marked, og å attpåtil gjøre det med en debutant, var et spenstig valg av det lille forlaget.

 

Trollprinsen

Allerede fra første stund ble det bestemt at Den magiske skogen skulle være en triologi. Den første boken i serien, som skulle sette alle tvilere til veggs med dens suksess, var Trollprinsen, som ble gitt ut i 2012. I boken blir vi kjent med den lille jenta Mona som er ni år gammel når historien starter. Mona bor sammen med familien sin; mamma, pappe og lillebror Petter. Familien bor landlig til utenfor en liten by i Trøndelag. Utenfor huset deres er det store åpne jorder, flott utsikt og en gedigen skog hvor man kan drømme seg bort til all verdens universer som finnes i et barnehode. Mona, som er ei godt likt jente på skolen, har ikke mange lekekamerater da familiens hjem ligger for seg selv et stykke utenfor byen. Det bryr dog den lille fantasifulle jenta lite, for hun har all verdens lekekamerater ute i den magiske skogen, rett utenfor huset sitt. Ute i skogen, som en dag huser verdens vakreste prinsesseslott og dagen derpå er Monas helt private kafe hvor hun og alle vennene nyter de deiligste kaker og brus, er hvor hun en dag etter å ha kranglet med lillebror, møter trollprinsen Nilvar. Mona og lillebror er stort sett gode venner, men av og til blir det litt for mye av det gode og da er det ingen plass bedre enn skogen. Denne dagen er Mona lei seg og litt sint. Lillebroren har som så alt for mange ganger før gjort noe galt og Mona er den som får skylden. Igjen. Mona sitter med gråten i halsen under sitt favorittre hvor ingen kan finne henne, når den lille prinsen plutselig dukker opp. Nilvar er en pussig liten skapning med selvtillit ut av en annen verden. Mona er ikke sikker på om hun liker Nilvar til å begynne med. Han er litt for selvsikker og minner henne litt om lillebroren, som alltid slipper unna med alt, men Nilar, hvis fulle navn er Prins Nilvar Ragn Sofistikus Lafranz Dagstyggr Fanjel Hallmar den 214, har en tunge av silke og overtaler snart Mona til å bli med for å hilse på alle hans undersåtter. Dypt inne i skogen Mona trodde hun kjente inn og ut, avslører trollprinsen et helt nytt og for Mona hemmelig univers.

 

Trollprinsen er en roman om trolldom, mirakler, uvanlige vennskap, livet, døden og om hvordan magi og fantasi er en av de største gavene et barn kan holde på.

Privacy Policy